Kornettblomma

""

kornettblomma2

En blomma som är otroligt lätt att tycka om är kornettblomman med sitt speciella utseende. Växten har mjuka långsmala blad som väller ut över krukkanten och blommorna sitter på långa graciösa stänglar som gör att det ser ut som om blommorna svävade över bladen. Blommorna är trattformade och finns i många olika nyanser av rött, vitt, violett, blått och rosa samt fantastiska tvåfärgade kombinationer.

Ett tips för att lyckas med kornettblomman är att klippa eller nypa av överblommade stänglar. Det främjar knoppsättningen och ger rikligare blomning. I övrigt är riktmärket att vattna först när jordytan har torkat upp, gärna med svag näringslösning. Bäst trivs plantorna när de placeras ljust och varmt och skyddade från kallt drag. Sätt gärna kornettblomman i en lerkruka där den trivs mycket bra.

Vill du spara kornettblomman över vintern uppskattar plantan en sval men ljus plats där den kan få sin vintervila. Under november till februari räcker det att du vattnar den ett par gånger per månad. När våren kommer och ljuset blir starkare är det dags att plantera om kornettblomman samt ge den vatten och näring. Då kommer den att belöna dig med riklig blomning!