Om Oss

gurkblommaSäsongens bästa är en plats för dig som har bestämt dig för att leva ett hälsosammare och mer hållbart liv. Vi guidar dig till varför du ska välja svenskodlade produkter när du handlar – och ger inspiration till hur du kan använda dem för maximal upplevelse!

Bakom Säsongens bästa står LRF Trädgård som är en branschorganisation för svenska producenter av grönsaker, frukt och bär samt prydnads- och plantskoleväxter.

När du köper produkter märkta med Svenskt Sigill Klimatcertifierad så har de lägre klimatpåverkan än en genomsnittlig svensk vara. Det finns forskning som visar detta. Märket är fritt att använda för den producent som är certifierad på minst Sigillnivån med tillval klimat. Svenska odlare har god kontroll på växtnäringstillförseln för att minimera påverkan på grundvatten och vattendrag och många svenska växthus har recirkulerande system för vatten och växtnäring och släpper därför inte ut avfall till miljön runtomkring. Svenska trädgårdsprodukter är dessutom oftast tredjepartcertifierade av Sigill Kvalitetssystem vilket innebär att de uppfyller de extra kraven på minskad miljöpåverkan och livsmedelssäkerhet.

Svenskt Sigill är märket för en hållbar produktion av mat och blommor. Läs mer här