Rostad gulbeta, polkabeta och savojkål med rört dill- och citronsmör

Betorna blir söta och nästan lite karamelliserade av rostningen, tillsammans med rostad savojkål och dillsmör blir det en underbar rätt. Receptet är för 4 personer.

Recept: Siri Barje

Ingredienser

  • 4 stycken gulbetor
  • 4 stycken polkabetor
  • ½ halvt litet huvud savojkål
  • 2 msk olja
  • Salt
  • Gör så här

  • 1. Sätt ugnen på 200 grader.
  • 2. Skrubba betorna rena och skär bort ändarna. Dela dem sedan i två delar över mitten. Häll olja i botten på en form. Ställ betorna i formen, salta och rosta i ugnen i ungefär 20 minuter eller tills de är mjuka.
  • 3. Dela savojkålen i mindre bitar och lägg dem i formen med betorna och baka ytterligare 10 minuter.
  • Rört dill och citronsmör:

    Ingredienser

  • 4 msk smör
  • 1 citron
  • ½ kruka dill
  • Salt och peppar
  • Gör så här

  • 1. Låt smöret bli rumsvarmt. Riv skalet från citronen i smöret, dela den sedan och pressa i saften från ena halvan. Hacka dillen.
  • 2. Blanda dillen med smör och smaka av med salt och peppar. Vispa smöret fluffigt.
  • 3. Servera betorna med smöret, resterande citronhalva samt lite extra dill.