Krämiga laxrullar med pepparrot, ärtskott och rödlök

En twist på den klassiska laxen, lite pilligt men väl värt det! Perfekt till påskbordet! Recept för cirka 12 bitar.

SäsongensbästaRecept: Siri Barje

 

Ingredienser

  • 1 paket kallrökt lax ca 200 g
  • 1 dl naturell färskost
  • 1 bit färsk pepparrot + lite till dekoration
  • 1/3 paket ärtskott + lite till dekoration
  • ½ rödlök
  • Salt och peppar
  • Gör så här

  • 1. Lägg ut en stor bit plastfilm på en skärbräda.
  • 2. Skiva rödlöken tunt. Riv pepparroten fint.
  • 3. Lägg ut laxskivorna omlott så att det blir ett ark av rökt lax. Skär ev bort det bruna på laxen.
  • 4. Bred på färskosten jämnt över laxen. Lägg ut rödlöken som en rad precis i början på laxarket.
  • 5. Lägg ut ärtskotten bredvid rödlöken.
  • 6. Strö över riven pepparrot, salta och peppra.
  • 7. Rulla ihop laxen till en hård rulle, ta hjälp av plastfilmen.
  • 8. Lägg rullen i frysen i 20 minuter eller tills det är dags att äta.
  • 9. Skär rullen i bitar med en vass kniv, dekorera med ärtskott och pepparrot.