Ägg cocotte med svartkål, hasselnötter och lök

Den här rätten passar bra till brunch!

Enkla, bakade franska ägg som känns lite lyxiga. Recept för 4 personer.

Recept: Siri Barje

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 4 msk grädde
  • 2 klickar smör
  • 4 stjälkar svartkål eller 100 g spenat
  • 4 stycken salladslökar eller två färska lökar
  • 2 msk hackade hasselnötter
  • Salt och peppar
  • Gör så här

  • 1. Sätt ugnen på 175 grader.
  • 2. Smörj fyra små ugnsfasta formar eller glas med 1 klick smör. Hacka salladslöken eller den färska löken.
  • 3. Hacka svartkålen och stek den i 2 minuter i den andra klicken smör.
  • 4. Fördela svartkålen jämnt i botten på formarna. Strö över hälften av salladslöken.
  • 5. Knäck ett ägg i varje form och häll i 1 msk grädde. Strö över ½ msk hasselnötter. Salta, peppra och strö över den sista salladslöken.
  • 6. Baka i ugnen i 5-6 minuter beroende på hur du vill ha ägget. Servera med sked!