Smörstekt spenat, ruccola och potatis med fröströssel

Toppa den här frestande, gröna rätten med fröströssel och citron.

Av stekpannans värme får spenaten och ruccolan en härlig och nötig smak. Receptet är för 4 personer.

Recept: Siri Barje

Ingredienser

  • 1 kg små potatisar
  • 70 g ruccola
  • 70 g färsk spenat
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • Salt och peppar
  • ½ citron
  • Gör så här

  • 1. Dela potatisen i halvor och koka den i ca 10-15 minuter.
  • 2. Häll av potatisen och stek den gyllene i en panna med smör och olja. Blanda ned ruccola och spenat och stek i 30 sekunder till. Blanda ordentligt och smaka av med salt och peppar.
  • 3. Servera med citron och fröströssel.
  • Fröströssel:

    Ingredienser

  • 4 msk solrosfrön
  • 2 msk svarta sesamfrön
  • 2 msk vita sesamfrön
  • 2 msk linfrön
  • Gör så här

  • 1. Rosta fröna i en torr panna på medelhög värme tills de får färg och doftar nötigt. Häll upp i en skål.