Chips på rödbeta är ett gott tilltugg. Gör smakrika chips av rödbetor! Ingredienser 6 medelstora rödbetor 0,5 dl matolja 1 tsk salt Gör så här 1. Sätt ugnen på 150 grader. Skrubba rödbetorna och skär av topparna. 2. Klä en plåt med bakplåtspapper och skär rödbetorna i cirka 2 mm tjocka skivor. 3. Lägg rödbetorna i en skål och häll över olivolja och flingsalt. 4. Blanda och låt dem ligga och dra i cirka 20 minuter för att dra ur vätska. 5. Blanda om rödbetorna och häll av vätskan. 6. Lägg skivorna på plåten och ställ dem i ugnen. 7. Baka chipsen i 40-60 minuter och vädra ugnen ett par gånger under tiden för att bli av med ångan. 8. När chipsen känns torra, ta ut dem och låt svalna på hushållspapper. Sedan är de redo att ätas!