Rödbetschips

Chips på rödbeta är ett gott tilltugg.

Gör smakrika chips av rödbetor!

Ingredienser

  • 6 medelstora rödbetor

  • 0,5 dl matolja
  • 1 tsk salt
  • Gör så här

  • 1. Sätt ugnen på 150 grader. Skrubba rödbetorna och skär av topparna.
  • 2. Klä en plåt med bakplåtspapper och skär rödbetorna i cirka 2 mm tjocka skivor.
  • 3. Lägg rödbetorna i en skål och häll över olivolja och flingsalt.
  • 4. Blanda och låt dem ligga och dra i cirka 20 minuter för att dra ur vätska.
  • 5. Blanda om rödbetorna och häll av vätskan.
  • 6. Lägg skivorna på plåten och ställ dem i ugnen.
  • 7. Baka chipsen i 40-60 minuter och vädra ugnen ett par gånger under tiden för att bli av med ångan.
  • 8. När chipsen känns torra, ta ut dem och låt svalna på hushållspapper. Sedan är de redo att ätas!