Lingonpannacotta

Foto: Johanna Wikström

Receptet vi har utgått från är Lingonpannacotta från Jennys matblogg.

Ingredienser

  • 4 dl grädde
  • 1 dl strösocker
  • 1 vaniljstång
  • 2 gelatinblad
  • 1 dl lingon (Spara några till garnering )
  • Gör så här

  • 1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i cirka fem minuter. Under tiden börjar du med gräddblaningen.
  • 2. Häll i grädde i en kastrull tillsammans med socker och en skuren vaniljstång.
  • 3. Skrapa gärna ur vaniljen direkt ner i grädde + själva vaniljstången.
  • 4. Låt koka upp på svag värme, när det kokat – ta bort från värmen och vispa ner gelatinbladen tills de löst sig helt.
  • 5. Häll i lingonen och mixa med stavmixer till en rosa slät smet. Sila det innan du häller upp det i vackra glas.
  • 6. Låt stå kallt i minst fyra timmar innan servering.
  • 7. Dekorera med lingon innan de serveras.