Rabarber

"Vårprimör sedan 1800-talet"

En syrlig älskling som är god i paj, curd och saft. Vi pratar såklart om svensk rabarber som nu är i säsong.

Rabarber har lågt kolesterol och natriuminnehåll och huserar bra saker som vitamin C och K, kalcium, kalium och fibrer. Men visste du att den utomlands ibland kallas paj-planta? Kanske inte så svårt att förstå om man någon gång satt tänderna i en riktigt varm och god rabarberpaj. Faktum är att om du söker på ordet på Google får du 190 000 träffar.

När man dyker ner bland stjälkar och blad finns det en hel del kul fakta. Till exempel är rabarber i huvudsak en grönsak, även om vi oftast använder den i bakning. Det är bara i USA som man 1947 slog fast att den är en frukt.

Lite kul fakta om rabarber

Tips: Om du skalar och skivar din rabarber kan du ha lite i frysen och äta både rabarberpaj och rabarbersmoothie året runt.