Kål

"Alla sorters kål ska förvaras så kallt som möjligt"

Svensk säsong: Vitkål har god hållbarhet och finns ofta hela året. Rödkål: september-mars. Romanesco: juni-juli.  Blomkål: juni-november. Salladskål: juni-oktober. Grönkål: november-december. Broccoli: juni-oktober. Brysselkål: september-februari.

 

Förvaring: Alla sorters kål ska förvaras så kallt som möjligt, helst vid bara någon plusgrad och inte varmare är +4°C. Luftfuktigheten ska vara hög, så täckande plastfilm eller plastpåse rekommenderas för att skydda mot uttorkning – såvida det inte rör som om hela vit- eller rödkålshuvuden.

 

Sortiment: Vitkål, rödkål, romanesco, blomkål, salladskål, grönkål, broccoli, brysselkål, svartkål, spetskål, garneringskål. Dessutom varumärkesskyddade produkter som Flower sprouts® och Sallarossa™. Av varje art av kål förekommer flera sorter i odling, men de avviker marginellt från varandra. Sommarkål är vitkål som skördas på sommaren. Den är mjäll, ljusgrön, lättare och lösare/inte så hårt knuten som den vitkål som finns resten av året.

 

Plus för svenskodlat: Svensk kål är klimatsmart, supernyttig mat som vi kan frossa i hela året.