Hemgjord mellis stärker bäst

Gör ditt eget mellanmål som blir godast och nyttigast av alla. Vad sägs om en snabbkaka med morot som vi gör i mikron på någon minut, en grön pastasås med broccoli eller en äppelkompott med kvarg och krisp?

kompott2Nu på hösten är det extra härligt att njuta av den svenskodlade frukten som är nyskördad och alla grönsaker som just tagits upp ur jorden. I vårt avlånga land har vi duktiga odlare som gör sitt bästa för att odla fram produkter av hög kvalitet. Ta ett extra varv i grönsaksavdelningen när du handlar så att du har de goda grönsakerna och frukterna hemma när det är dags att fixa mellis.

Ett bra mellanmål håller blodsockret på en jämn nivå och ger en behaglig mättnadskänsla vilket gör att du känner dig piggare och orkar mer. Mellanmålet ger nyttiga fetter extra och protein som är särskilt bra om man ska iväg på träning. Här får du tips på tre riktigt goda och smarta mellanmål som du ganska enkelt kan fixa själv när det är dags eller förbereda och ta med. En snabbkaka med morot som vi gör i mikron på någon minut, en grön pastasås med broccoli som kokar på några minuter  och en äppelkompott varvad med andra nyttigheter.