Tomatmarmelad

Hemlagad marmelad, att njuta av själv, eller ge bort i present.

Gör en härlig marmelad på citron, tomater och ingefära.

Ingredienser

  • 2 citroner
  • 2 dl rårörsocker
  • 2 dl vatten
  • 1 kg skållade tomater
  • 750 g syltsocker
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • Gör så här

  • 1. Tvätta citronerna väl och skiva mycket tunt och skär sedan i mindre bitar.
  • 2. 
Koka upp citronen med rårörsocker och vatten och låt puttra ca 30 minuter, fyll eventuellt på med lite mer vatten. Citronerna ska vara riktigt mjuka.
  • 3. Dela tomaterna och gröp ur kärnhuset.
  • 4. Lägg ned tomaterna i citronerna och rör ned syltsocker och låt sakta koka upp och låt koka 3 minuter.
  • 5. Rör ned ingefäran och låt allt koka upp innan marmeladen fylls upp på väl rengjorda burkar.