Sockersaltad tomatsoppa

Den här soppan passar perfekt för att bjuda över vännerna på en enkel helglunch!

Laga kocken Malin Söderströms smarriga soppa på solmogna, svenska tomater och smakrik chipotlepasta. Receptet är för 10 små portioner.

Recept: Malin Söderström

Ingredienser

  • 2 kg tomater, gärna blandade sorter av saftiga och aromatiska tomater
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 1⁄2 msk rårörsocker
  • 1 1⁄2 msk salt
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk repad timjan
  • 1 msk chipotlepasta
  • Gör så här

  • 1. Skölj tomaterna och skär dem i grova bitar.
  • 2. Lägg i ett bläck och smaka upp med salt och socker.
  • 3. Riv vitlöken och rör ned tillsammans med olivolja, timjan, chipotlepasta.

  • 4. Ställ kallt att vila över natten.
  • 5. Mixa soppan slät och smaka av med salt, socker, chili.
  • 6. Servera i mindre skålar och ringla några droppar olivolja över.
  • 7. Servera med bondbröd som gnidits med en vitlöksklyfta och försetts med körsbärstomat., och rostats i ugn.