Fruktträd

"För bäst resultat ska äppelträd planteras på solig plats"

Svensk säsong: Svenskodlade äppelträd finns tillgängliga hela den del av året då trädgårdsväxter säljs och kan planteras. Det vill säga när det går att gräva i jorden – från tidig vår till sen höst.

 

Användning: Ett vackert äppelträd fyller flera funktioner i trädgården. Som alla träd ger det höjd och karaktär åt den plats där det står. Äppelträd är fantastiska prydnadsväxter med underbar vårblomning i rosa och vitt och dekorativa frukter på hösten. De är dessutom nyttoväxter som, med ytterst begränsad arbetsinsats från odlarens sida, kan ge stora skördar av delikata och nyttiga frukter. För bäst resultat ska äppelträd planteras på solig plats och i väldränerad jord.

 

Sortiment: Det finns väldigt många äppelsorter att välja bland men alla är inte lika friska och lätta att lyckas med. Landets främsta äppelexperter har efter en grundlig genomgång tagit fram en lista på ”Våra bästa äpplen”. Det är helt enkelt de bästa sorterna för svenska förhållanden och som därför även säljs som E-märkta. Här är listan!

 

Plus för svenskodlat:

 

Läs mer hos Växtforum