Med påsken inför dörren pratade Säsongens Bästa med kokboksförfattaren Siri Barje om hur du kan bjuda in mer grönt till påskbordet.
Siri Barje har gett ut kokboken ”Ett stekt ägg är också middag” och hon vurmar gärna för att få in mer grönt på svenskarnas bord. Inför påsk tipsar hon om grönt i äggrätter, grönsaker och ört- och bladfröjd.
– Ägg i olika former, massor med grönsaker, sill i pepparrot och potatissallad!
– Våga tillaga grönsaker som små ensamrätter! Samt dekorera alla maträtter på biffen med massa olika örter och blad. Hacka ruccola och använd som ört till exempel!
– Gör en fin gurksallad med yoghurt och örter, stek sparris och servera med parmesan och frön, ångkoka broccoli med smör och citron och blanda ned massor med örter och blad i potatissalladen!
– Alla äggrätter mår toppen av något grönt i sig. Jag brukar till exempel alltid blanda ner blad eller örter i min äggröra!
Läs också: Möt en grön matfilosof