Siri Barje tipsar om mer grönt på bordet

Siri Barje. Foto: Johanna Åkerberg Kassel

Med påsken inför dörren pratade Säsongens Bästa med kokboksförfattaren Siri Barje om hur du kan bjuda in mer grönt till påskbordet.

Siri Barje har gett ut kokboken ”Ett stekt ägg är också middag” och hon vurmar gärna för att få in mer grönt på svenskarnas bord. Inför påsk tipsar hon om grönt i äggrätter, grönsaker och ört- och bladfröjd.

Vad finns på ditt påskbord Siri?

– Ägg i olika former, massor med grönsaker, sill i pepparrot och potatissallad!

Hur får man in mer grönt på påskbordet?

– Våga tillaga grönsaker som små ensamrätter! Samt dekorera alla maträtter på biffen med massa olika örter och blad. Hacka ruccola och använd som ört till exempel!

Vilka små ensamrätter kan du tipsa om?

– Gör en fin gurksallad med yoghurt och örter, stek sparris och servera med parmesan och frön, ångkoka broccoli med smör och citron och blanda ned massor med örter och blad i potatissalladen!

Finns det något annat man kan göra för att inspirera till påskens gröna gäster?

– Alla äggrätter mår toppen av något grönt i sig. Jag brukar till exempel alltid blanda ner blad eller örter i min äggröra!

 

Läs också: Möt en grön matfilosof