Laxröra med picklad rödlök

Servera laxröran med äpple och picklad rödlök till ett glas champagne eller äppelcider. Gott i knäckeskålarna Rye crisps men går också bra på kavring och ljust bröd. Fler goda tillbehör som syns på bilden är ärtkräm med mynta och rödlökspizza och du hittar recepten här:

sasongensbasta.se/recept/rodlokspizza

sasongensbasta.se/recept/kramig-artrora-m…citron-och-mynta/

Ingredienser

  • 100 g varmrökt lax
  • 2–3 msk majonnäs, t ex Hellmans
  • 1 syrligt äpple, Ingrid Marie eller Cox´s Orange
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 8–10 Rye Crisps, små skålar av hårt rågbröd, eller Finn Crisps
  • Gör så här

  • 1. Mosa laxen och blanda den med en god majonnäs.
  • 2. Finhacka äpplet och blanda ner det.
  • 3. Smaka av med salt och peppar.
  • 4. Fyll de små rågknäckeskålarna med laxröran och toppa med lite picklad rödlök.
  • Picklad rödlök

    Ingredienser

  • 1 rödlök
  • 1 msk vinäger eller ättikssprit (12 %)
  • 2 msk strösocker
  • 2 msk vatten
  • Gör så här

  • 1. Skala och strimla löken. Blanda vinäger med socker och vatten. Häll blandningen över löken, täck och ställ kallt en stund och låt dra, helst en timme.