De här sommarrullarna är verkligen enkla att göra eftersom de inte behöver tillagas. Receptet kommer ur boken Barnens vegetariska kokbok från Tukan förlag.
Välj vilken fyllning du vill!
Ingredienser
24 rispapper, 22 cm
i diameter
1 stor näve blandade salladsblad
200 g böngroddar
2 röda paprikor, urkärnade och skurna i tunna stavar
2 morötter, skalade och skurna i tunna stavar
1 knippa salladslök, ansad, delad och tunt strimlad på längden
1 gurka, delad på längden, urkärnad och skuren i tunna stavar
1 näve färska basilikablad
1 näve färska myntablad
Dippsås
4 msk mörk soja
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 liten färsk röd chilifrukt,
finhackad
1 msk finhackad färsk ingefära
2 tsk farinsocker
saften från 1 lime
Gör så här:
Fyll en stor skål med kallt vatten och doppa ett rispapper i taget. Låt bara rispapperet ligga i vattnet tills det går att vika; det går sönder om det får ligga i för länge. Lägg rispapperet på en fuktig, ren kökshandduk. Lägg först några salladsblad på rispapperet. Lägg sedan på några böngroddar, paprika, morot, salladslök och gurka. Strö över några basilika- och
myntablad.
Vik ena sidan av rispapperet över fyllningen och tryck ihop. Vik in ändarna och rulla ihop till en fast och stadig rulle.
Gör resterande rullar på samma sätt.
Blanda alla ingredienser till dippen i en skål och servera den till rullarna. Dela försiktigt rullarna på mitten, lägg dem på ett serveringsfat tillsammans med en skål
dippsås och servera.