Ja, absolut och därför att en grönsallad med vinägrett hjälper till att fånga upp näringen och förbättrar måltidens GI-värde. Dessutom smakar det gott, ser härligt ut och gör måltiden mer komplett.
Passa på nu och gör dina och världens godaste sallader. Odlarna skördar för fullt nu av isbergssallat, romansallat, lollo rosso, ekblad, den nya nouvelle sallaten och förstås alla härliga babyleafes. Gör en vinägrett i en liten flaska eller kopp som räcker några dagar. Kanske vill du sedan variera och göra en ny dressing. Men gör det enkelt och utgå ifrån 1 msk vinäger, 3 msk olja, salt och peppar. Det är en bra grund. Kanske vill du ha dressingen mindre vinägerstark, eller aningen söt? Honung en suverän smaksättare och det behövs bara pyttelite. Senap, vitlök, hackad persilja och timjan är gott att blanda i. Syran kan varieras mellan vinäger, ättika (12%), citron och lime. Oljan kan vara oliv- eller rapsolja t ex men välj en olja av hög kvalitet så att smaken på din sallad blir topp. Ät din sallad för varmrätten, vid sidan om på en assiette eller på stora tallriken med den andra maten.