Pauls överraskande schnitzel!

paul-svensson-meny

Foto: Tomas Tengby

I förra veckans radioprogram Meny tipsade kocken Paul Svensson om hur vi kan minska matsvinnet och han gav härliga tips på hur vi får ut mycket smak från grönsaker av olika slag.

– Det är lätt att köra fast i vanor som att man bara kan koka mos på kålrot. Kålrot är kanske den mest mest smakintensiva rotfrukten vi har och helt beroende på hur du behandlar den kan du få makalöst häftiga upplevelser. Det godaste vi gjorde en gång på Fotografiska muséets restaurang var en schnitzel på kålrot, berättar han.

– Först bakar man kålroten i ugnen till 90°, normalt tillagar man kålroten till en innertemperatur på 93-95°. Sedan bankar man till den precis som en köttbit så att fibrerna glider isär, dubbelpanerar och steker med vitlök och timjan. Alltså, det är sinnessjukt gott. Den godaste schnitzel man kan tänka sig. säger Paul Svensson.