En härlig morotssoppa som passar utmärkt på middagsbordet en kulen höstkväll.
Het morotssoppa

Skala 8 morötter, 2 gula lökar och 3 vitlöksklyftor och skär dem i små bitar.

Smält 1 msk smör i en kastrull och fräs grönsakerna utan att de får färg, i cirka 3 minuter.

Tillsätt 2 msk riven ingefära och 2 smulade grönsaksbuljongtärningar, låt dem fräsa med i 1 minut. Häll på cirka 1 liter vatten och låt soppan sjuda på svag värme med lock i cirka 10 minuter till morotsbitarna är genomkokta.

Tillsätt 2 dl paprika & chili-creme fraiche, 2 dl mjölk, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Kör soppan slät i mixer eller matberedare. Häll tillbaka soppan i grytan och späd ev. med vatten till lagom konsistens.

Servera soppan varm med en klick naturell creme fraiche, några räkor och en persiljekvist.