Lättbakad jordgubbsbakelse

Fira sommaren med nyskördade svenska jordgubbar.

Bakelsen är fylld med underbar kokosgrädde och fräscha jordgubbar. Om kokosen rostas så smakar den mer.

Till 4 bakelser

2 plattor av smördegar
1 ägg till pensling
1 dl kokosflingor
2 dl vispgrädde
½ liter jordgubbar
1 msk florsocker
florsocker till garnering

Sätt ugnen på 225°. Lägg smördegsplattorna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg. Skär smördegen i fyrkanter, ca 8×8 cm. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Låt svalna. Skär av toppen på smördegen och använd som lock. Rosta kokosen i torr stekpanna ca 2 min. Låt svalna. Vispa grädden. Skiva jordgubbarna. Blanda kokos, grädde och florsocker. Hit kan rätten förberedas. Lägg hälften av jordgubbarna på smördegsbottnarna. Fördela kokosgrädden på bottnarna. Lägg på resterande jordgubbar. Sätt på locken och pudra över florsocker.

Receptet kommer från Arla.