Visste du att groddar innehåller enzymer som gynnar kroppens matsmältning och förmåga att tillgodogöra sig matens näringsämnen. Även vitaminhalten är förvånansvärt hög och ökar avsevärt under groddningsprocessen. Groddarna och då särskilt groddade baljväxter, innehåller exempelvis mycket av vitamin B12 som är av stor betydelse både för cellväxt och nervsystem. Kännedomen om de små groddarnas dolda krafter är flera tusen år gammal. De äldsta källorna hittar vi i Asien, där groddarna traditionellt finns bland baslivsmedlen. I våra svenska livsmedelsbutiker säljs mer och mer groddar och nu kan vi välja bland spännande groddar av broccoli, purjolök, vitlök, fänkål, grönkål och linser för att nämna några exempel. Det bästa är att svenskodlade groddar har säsong året runt! Det är också lätt att grodda frön själv för att alltid ha färska groddar till hands som ett självklart inslag i vardagsmaten. På så sätt har man alltid tillgång till ett färskt och livsmedel som stärker immunförsvaret och ger rikligt med energi. Läs mer om groddar här och hur du kan grodda själv här .