Morotskaka med färskosttopping

Morotskaka med färskosttopping

Ingredienser 8 stora bitar

4 dl rivna morötter

4 dl mjöl

2,5 dl olja

3,5 dl socker

3 ägg

1 tsk bakpulver

1 tsk bikarbonat

0,5 tsk salt

1,5 tsk nymortlade kardemummakärnor

0,5 tsk muskotnöt

Topping:

200 g färskost typ Philadelphia

200 g smör

3 dl florsocker

2 tsk vaniljsocker

1 lime eller citron, skal och saft

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

Vispa ihop socker och olja.

Tillsätt rivna morötter.

Slå i och vispa ett ägg i taget.

Blanda resterande av de torra ingredienserna och vispa ner lite i taget i smeten.

Klä en springform med bakplåtspapper och häll i smeten.

Grädda i mitten av ugnen 40-45 minuter, provstick kakan efter 40 minuter, den ska vara fuktig men inte kletig.

Vispa upp smöret och färskosten, det ska vara rumsvarma ingredienser.

Sikta ner florsocker och vaniljsocker och vispa till en jämn smet, riv ner citrusskal och saft och blanda igen. Bred sedan på toppingen på den avsvalnade kakan. Dekorera gärna med ätbara blommor som indiankrasse eller penséer.