Linneas goda kål

sandra_rogers_photography___136Idag får vi härlig och hälsosam matinspiration från Linnea som gästbloggar hos Säsongensbästa.
Namn: Linnea Seidel
Gör: Influncer & Matkreatör
Grönsak jag alltid handlar: Hos oss finns det allt morötter hemma. Det är en grönsak vi kan köpa året om här i Sverige och ändå köpa svenskodlat. Just morötter är en av de få saker vi faktiskt är självförsörjande på i Sverige,
Idag skulle jag bjuda på: Så här på senvintern finns det fortfarande många härliga kålsorter som är i säsong. Därför skulle jag bjuda på gratinerad kål. Passar perfekt som förrätt, sidorätt eller som ett vegetariskt alternativ!
Ostgratinerad kål
1 spetkskålshuvud
1 rödkålshuvud
1 dl olivolja
1/2 citron
1 tsk buljongpulver
2-3 dl riven ost
100 g hasselnötter
krasse
Dela kålen i fjärdedelar eller halvor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Blanda samman olja med pressad citron och buljongpulver. Pensla kålen med detta. Strö över osten och gratinera i 200°C i cirka 30 minuter eller tills kålen är helt mjuk och har börjat få färg. Grovhacka hasselnötterna och rosta dom i en torr stekpanna tills de börjar få lite färg. Strö de rostade nötterna och nyklippt krasse över den varma kålen.boxholms-3