Vet du hur nyttigt det faktiskt är att äta blåbär, morötter, pepparrot och jordgubbar? Här listar vi deras främsta egenskaper!
Pepparrot: Har länge använts i matlagning och som läkeört. Den innehåller mer c-vitamin än apelsiner och har en slemlösande effekt som fungerar bra att ta till när du har hosta eller halsont. Tips: Pepparrot passar utmärkt som krydda. Testa att riva över fisk, kött eller rökta rätter.
Jordgubbar: Jordgubbar innehåller höga halter av folsyra. Jordgubbar innehåller också en massa C-vitamin – faktiskt mer än apelsiner!
Blåbär: Blåbär är rika på antioxidanter. De innehåller också mineralerna kalium, fosfor, kalcium och magnesium. Kalium och magnesium är bra för nervsystemet och för ditt hjärta, fosfor är bra för din benstomme och kalcium är nödvändigt för din benstomme.
Morötter: Morötter innehåller A-vitamin och andra antioxidanter. Morötter är också fullproppade med betakaroten, alfakaroten och lutein.