Karl Fredrik planterar helst på hösten: ”Det är bästa tiden och växterna är som vackrast”

Med värme och entusiasm inspirerar Karl Fredrik Gustafsson oss att ta ut svängarna och njuta av det vackra i livet. Han är florist, trädgårdsmästare, hyllad tv-profil och prisbelönt för sitt spännande, maximalistiska skapande med blommor och växter. För bästa resultat i trädgårdsprojekten väljer Karl Fredrik i första hand att plantera på hösten.

– Jag älskar höstplantering. Under Stora Planteringsveckan och hösten kan trädgårdsbranschen erbjuda de bästa växterna som fått växa till sig hela säsongen. Det är fantastiskt, säger han.

Mest naturligt

Karl Fredrik trycker på att hösten är den bästa planteringstiden även ur växternas perspektiv. Efter sommarens tillväxt är de fullmatade med energi som de gärna lägger på att bilda rötter och etablera sig på en ny växtplats innan vintern. På så sätt får de bästa start ovan jord när våren kommer. Med höstplantering minskar dessutom behovet av bevattning.

– Det är alltid bra att etableringsvattna men ju mer fukt man får från ovan och ju fuktigare det är i marken desto mindre bevattning krävs så klart, säger Karl Fredrik.

Därför planterar Karl Fredrik på hösten:

– Växterna är frodiga och av fantastisk kvalitet. Det inspirerar mig.
– Fukten i luften och jorden gör det så mycket enklare att lyckas.
– Växterna kan lägga kraft på att skapa rötter istället för blomning och blad som de redan har.
– Det är på hösten Petter och jag har tid att plantera. Så då planterar vi massor av växter.


Stora Planteringsveckan är ett branschgemensamt event i landets trädgårdsbutiker med start den första lördagen i september. Syftet är att sprida inspiration och kunskap om trädgård, odling och om hösten som planteringstid. För mer information och pressbilder, se https://www.storaplanteringsveckan.se/

eller kontakta projektledare Berit Haggren:
073-046 97 99, berit@storaplanteringsveckan.se

Butiker i din närhet som deltar i Stora Planteringsveckan hittar du här: https://www.storaplanteringsveckan.se/lokala-arr/