En klassiker som både är vacker och lätt att göra.
- 5 små äpplen (gärna Ingrid Marie eller Aroma)
- 3/4 msk glukossirap
- 2 1/4 dl strösocker
- 1 1/2 dl vatten
- 1 1/2 dl riven kokos eller hackade nötter
- 5 pinnar
Så här gör du
- Skölj och torka äpplena. Ta bort skaftet och stick ner en pinne i varje äpple.
- Häll kokos eller hackade nötter i en djup tallrik och förbered en bakplåt med bakplåtspapper och matolja,
- Blanda alla ingredienser i en kastrull och låt sjuda i omkring 15 minuter, eller till blandningen kommer upp i 154 grader. Rör inte runt i kastrullen.
- Ta snabbt bort kastrullen från plattan när karamellen har ändrat färg till gyllenbrun.
- Doppa äpplena hastigt i karamellen och rulla dem sedan i kokos eller hackade nötter.
- Sätt äpplena på den inoljade plåten och låt svalna.