Saftig sommarkaka med en härlig kombo av syrligt och sött
Saftig kaka med rabarber och jordgubbar
Ingredienser
10 bitar
150 g smör
2 1/2 dl råsocker
2 tsk vaniljsocker
3 ägg
2 dl vetemjöl
200 g rabarber
10 jordgubbar
Florsocker till garnering
Gör så här:
Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull och tillsätt socker, vaniljsocker, vetemjöl och rör ihop. Rör sedan ner äggen och blanda allt till en fin och jämn smet.
Häll smeten i en smord och bröad springform, 24 cm i diameter.
Skala rabarbern och skär i ungefär lika långa längder och bredder. Skär sedan ner stänglarna till 23 cm lång längder och dela på mitten. Placera ut dem som en sol i formen på smeten och tryck ner skivade jordgubbar mellan rabarbern.
Grädda kakan i ca 20 minuter. Låt den svalna och pudra sedan över florsocker precis innan servering och dekorera med ”rabarberskruvar”. Servera gärna med vaniljglass!