Jordgubbs- och rabarberkaka

Jordgubbs- och rabarberkaka

Saftig sommarkaka med en härlig kombo av syrligt och sött

Saftig kaka med rabarber och jordgubbar

Ingredienser

10 bitar

150 g smör

2 1/2 dl råsocker

2 tsk vaniljsocker

3 ägg

2 dl vetemjöl

200 g rabarber

10 jordgubbar

Florsocker till garnering

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull och tillsätt socker, vaniljsocker, vetemjöl och rör ihop. Rör sedan ner äggen och blanda allt till en fin och jämn smet.

 

Häll smeten i en smord och bröad springform, 24 cm i diameter.

 

Skala rabarbern och skär i ungefär lika långa längder och bredder. Skär sedan ner stänglarna till 23 cm lång längder och dela på mitten. Placera ut dem som en sol i formen på smeten och tryck ner skivade jordgubbar mellan rabarbern.

 

Grädda kakan i ca 20 minuter. Låt den svalna och pudra sedan över florsocker precis innan servering och dekorera med ”rabarberskruvar”. Servera gärna med vaniljglass!