Inlagda päron

Inlagda päron

Inlagda päron med ingefära, lime och rom

Ingredienser:

1 l vatten

650 g strösocker

3 cm skalad och skivad ingefära

1 vaniljstång

1 lime

2 cl rom

6-10 päron beroende på storlek

Gör så här:

Koka upp vatten och socker och rör om tills sockret löst sig. Snitta vaniljstången och tillsätt den, romen, ingefäran och limesaften.

Skala päronen men behåll skaftet. Lägg i päronen i sockerlagen och låt puttra i ca 10-20 minuter beroende på hur mjuka eller hårda päronen är. Är de hårda ska de koka längre.  När päronen har mjuknat, testa med en sticka, ta av kastrullen från värmen och låt svalna. Häll sedan upp lite av lagen i en rengjord glasburk och lyft upp päronen och lägg i dem ett och ett med en sked. Förvara päronen i kylen och servera gärna med vaniljglass blandad med mascarponeost. I bruk mascarpone till ca 2 liter glass.