Cranberry Aperol Spritz

Bjud på riktigt goda vinterdrinkar med svenska tranbär!

För mer syra: Byt ut prosecco mot en torr cava. För mer sötma: Använda sötad tranbärsjuice.

Isbitar

  • 150 gram tranbär (färska eller frysta)
  • En kruka rosmarin
  • 6 kanelstänger
  • 6 stjärnanis
  • 1 apelsin
  • Tranbärsjuice

 

Du behöver: Silikonform med plats för 6 stora iskuber som är 5 x 5 centimeter.

Drink

  • 6 cl Aperol
  • 4 cl tranbärsjuice
  • 9 cl prosecco
  • En skvätt sodavatten

Alkoholfritt

  • Byt Aperol mot en alkoholfri apelsinbitter
  • Byt prosecco mot äppelmust eller alkoholfritt mousserande vitt vin

Så här gör du

  1. Skär apelsinen i tunna skivor och dela sedan skivorna i fyra delar. Klipp sex kvistar rosmarin.
  2. Stick ner en apelsinskiva i varje fack i silikonformen och dela upp tranbären jämnt. Tryck ner kanelstängerna bland bären och toppa med stjärnanis. Avsluta med en kvist rosmarin i varje kub.
  3. Fyll formen med tranbärsjuice, nästan hela vägen upp.
  4. Låt stå i frysen i minst fyra timmar – men gärna över natten.
  5. Placera isbiten i ett glas du gillar och häll försiktigt ner drinkens olika delar i glaset.