Bjud på riktigt goda vinterdrinkar med svenska tranbär!
För mer syra: Byt ut prosecco mot en torr cava. För mer sötma: Använda sötad tranbärsjuice.
- 150 gram tranbär (färska eller frysta)
- En kruka rosmarin
- 6 kanelstänger
- 6 stjärnanis
- 1 apelsin
- Tranbärsjuice
Du behöver: Silikonform med plats för 6 stora iskuber som är 5 x 5 centimeter.
Drink
- 6 cl Aperol
- 4 cl tranbärsjuice
- 9 cl prosecco
- En skvätt sodavatten

Alkoholfritt
- Byt Aperol mot en alkoholfri apelsinbitter
- Byt prosecco mot äppelmust eller alkoholfritt mousserande vitt vin

Så här gör du
- Skär apelsinen i tunna skivor och dela sedan skivorna i fyra delar. Klipp sex kvistar rosmarin.
- Stick ner en apelsinskiva i varje fack i silikonformen och dela upp tranbären jämnt. Tryck ner kanelstängerna bland bären och toppa med stjärnanis. Avsluta med en kvist rosmarin i varje kub.
- Fyll formen med tranbärsjuice, nästan hela vägen upp.
- Låt stå i frysen i minst fyra timmar – men gärna över natten.
- Placera isbiten i ett glas du gillar och häll försiktigt ner drinkens olika delar i glaset.