Blåbär är ett otroligt nyttigt bär, vare sig det är plockat i skogen eller i en odling. Fortfarande finns det chans att plocka de lite större trädgårdsbären i någon odling. https://sasongensbasta.se/vegetables/hitta-din-barodlare/
Skogsbären finns dock bara kvar norrut. Kanske du är en lycklig samlare som kan hämta bär i frysen. Blåbär är smarta att ha i frysen eftersom de är lätta att paketera, förvara och tina. De tinar ju lagom när du lägger dem direkt i yoghurten. Särskilt blåbärens rika innehåll av antocyaniner, de blå och blåvioletta färgämnen som finns bland annat i bär, har uppmärksammats för sina hälsoeffekter. Så blåbärets färg är inte bara otroligt vacker utan nyttig också.
Vad passar blåbär till?
Blåbären är så goda att äta naturella rakt upp och ner med mjölk. De är också fantastiska i en smoothie, en blåbärssoppa som är så lätt att göra, paj, kaka eller i en sylt. Vill du smaksätta dina blåbärsrecept så finns det en rad smakkamrater. Dessa kompisar är alla klockrena smakkompisar.
*balsamvinäger *citron *citrontimjan *crème fraiche. *gräddfil
*färskost *getost *hallon *havre *kardemumma * mild kittost *fetaost
*kokos *mandel *mjölkchoklad*mynta *mörk rom *portvin *timjan *vanilj