Bästa utflyktsmaten

Sommar, sol och picknick. De många lata dagarna kräver sin picknick-korg men vad ska man packa ner för utflyktsmat? Här är tipsen du behöver för en sommardag.

I picknick-korgen hamnar kanske en påse chips, lite kakor, handdukar, sololja och en bok. Men ofta vill man äta lunch eller mellanmål under en dag på stranden och ibland kan det vara svårt att komma på vad man ska packa ner. Vill du göra gott både för miljön och hälsan väljer du svenska råvaror i säsong.

Grönsaksstavar

Köp morötter och gurka och skiva upp i stavar. Perfekt att ha med sig när man blir lite sugen. Lägger du morotsstavarna i vatten så håller de sig också krispiga och fräscha hela dagen. Om du vill kan du också förbereda en god dip att ha med dig i en liten burk. Selleri kan också vara gott att dippa.

Frukt

Skiva upp svensk melon som är i säsong just nu och njut i skivor eller trä på ett träspett tillsammans med jordgubbar, hallon och varför inte körsbärstomater på kvist som är ett fullgott snacks. Frukt överlag är smidigt att packa ner.

Sallad

Gör en god sallad bestående av exempelvis isbergssallat och/eller roman och tillsätt bondbönor, brytbönor, gräslök och svensk färskpotatis. Supergott att äta kall i värmen och potatisen mättar bra. Ett annat tips på enkel sallad att ta med är att riva vitkål som du pressat citron över och toppat med lite solroskärnor.

Picknick-plock

Broccoli och blomkål är knapriga grönsaker som du kan äta som de är.