Så inleder Paul Svensson i boken Grönsaker A-Ö som gavs ut för ett år sedan. Ni som känner till Paul vet att han tar tillvara allt han kan i sin mat. Han är en mästare på att tänka klimatsmart OCH att få ut så mycket smak som möjligt. I sin “grönsaksbibel” skriver han att tricket med en god grönsaksbuljong är att få till balansen dels mellan olika sorters grönsaker men också deras skilda delar.
– Använd t ex bladkålsnerver och jordärtskocksskal. Var försiktig med söta morötter som lätt dominerar. I övrigt gäller det att vara öppen för allt. Rester, kanter, puts – allt som ofta hamnat i slasken. Innan du slänger dem, ta upp och syna dem ordentligt och jag är säker på att du kan få dem att göra nytta och framför allt ge smak, skriver Paul i boken som innehåller massor med inspiration hur du tar tillvara hela växten!
Här finns ett härligt primörrecept ur boken: https://sasongensbasta.se/recept/primorsallad-med-svenska-caesardressing/