Det här är Säsongens bästa

majabrand_sasongensbasta_startbild_2

 

Här på Säsongens bästa guidar vi dig till grönsaker, blommor och frukt i säsong. Vi ger tips på användning och massor av gröna recept. Du kan också söka på olika produkter för att få fakta om dem. Vi arbetar hela tiden med att fylla på information här på sidan och tanken är att det ska vara både en faktabank och en inspirationskälla till att välja svenskodlade produkter när du handlar. Bakom Säsongens bästa står LRF Trädgård som är en branschorganisation för svenska producenter av grönsaker, frukt och bär samt prydnads- och plantskoleväxter.
Julen står för dörren och vi kommer att dela flera recept på vår facebooksida, det blir t ex kålrot i senapssås med äpple och saltgurka, ljuvligt god pestomarinerad palsternacka och en riktigt mättande sallad med matvete, svartkål och äpple. Det finns så mycket svenskodlade grönsaker som har säsong nu. Sök gärna bland våra decemberrecept så får du upp rätter även  från förra julen. Vår ambition är att det ska vara enkelt att laga lite grönare mat och det ska inte ta för lång tid.

Efter julhelgerna blir det mycket inspiration här för fem-om-dan. Minns du den kampanjen när den kom till Sverige? Vi ska berätta mer om fördelarna för dig om du tar tag i det nya året och låter grönsakerna ta plats i din kyl.

Till dess önskar vi som arbetar med Säsongens bästa att ni alla får en härlig jul!

P.S Missa inte att tävla om den fina kokboken för hela familjen: Little green kitchen.

Mejla oss gärna för att dela ditt bästa gröna julrececept så har du chans på bokeneller mejla om du har någon fråga till oss: säsongensbästa@gmail.com