Alla hjärtans blomma!

largo

– Poulärast till Alla Hjärtans Dag är en röd fylld tulpansort som heter Largo, berättar Andreas Nilsson på Målsta Blommor  i Sundsvall. Efterfrågan på framförallt rosa och röda sorter är stor och vi skördar 40 procent mer tulpaner inför Alla hjärtans Dag. Det är en av årets höjdpunkter säger Andreas.
Det finns goda möjligheter att handla närodlade eftersom svensk tulpandrivning pågår från Malmö i söder till Umeå i norr. Totalt odlas 160 miljoner i Sverige, vilket betyder att ca 8 av 10 tulpaner som säljs i Sverige också har odlats här. Målsta Blommor driver ett fint instagramkonto, följ dem för mer inspiration! @malstablommor

Landets tre största tulpanodlingar är Alverbäcks Blommor på Ekerö som odlar 30 miljoner, Gustafslund i Eskilstuna som odlar 25 miljoner och Lagergrens handelsträdgård i småländska Lenhovda som odlar 23 miljoner tulpaner varje år. Därutöver finns det flera medelstora och mindre odlare. Största odlaren i Norrland är Målsta Blommor, med både odling i Målsta och en grossistverksamhet i Sundsvall.

andreas-nilsson-tulpanodlare