Vinterpaj med säsongens rotfrukter

Sväng ihop en vinterpaj med säsongens härliga rotfrukter.

Morot, palsternacka, rotselleri, dill och purjolök är några av ingredienserna i den här goda vinterpajen.

Vinterpaj med säsongens rotfrukter.

Ingredienser

  • Pajdeg:
  • 150 g smör
  • 3 dl mjöl (dinkel el vete)
  • 1 msk kallt vatten
  • 1 tsk salt
  • Fyllning:
  • 1 st morot
  • 1 palsternacka
  • 1 dl hackad purjolök
  • 100 g rotselleri
  • 2 msk hackad dill
  • 200 g fetaost
  • 3 st ägg
  • 3 dl mjölk
  • Salt och peppar efter smak
  • Gör så här

  • 1. Blanda mjöl, smör och salt till en smulig massa och tillsätt vatten. Arbeta ihop degen och tryck ut den i en smörad pajform.
  • 2. Sätt ugnen på 200 grader och förgrädda skalet i 10 minuter i mitten av ugnen.
  • 3. Skala och hyvla rotfrukterna i tunna skivor eller strimlor. Förväll dem ett par minuter.
  • 4. Blanda sedan rotfrukter, smulad feta ost och hackad purjolök i pajskalet. (Spara lite purjolök till toppingen vid servering).
  • 5. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar och häll det över rotfrukterna. Grädda sedan pajen i mitten av ugnen ca 30-40 minuter.
  • 6. Hacka dill och purjolök.
  • 7. Toppa pajen med hackad dill och purjolök och ät den gärna tillsammans med en frisk sallad.