Värmande grönsakssoppa

Smakrik och nyttig soppa av säsongens rotfrukter och grönsaker.

Grönsakssoppa

Ingredienser

  • 2 morötter
  • 15 cm purjolök
  • 1 rotpersilja
  • 2 stjälkar bladselleri
  • 4 potatisar
  • 1 gul lök
  • 2 grönkålsblad
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • Salt, peppar
  • 4 äggulor
  • 2 msk rapsolja
  • 1,5 liter vatten
  • Gör så här

  • 1. Skala och hacka morot, rotpersilja och potatis i tärningar.
  • 2. Skala och finhacka gul lök.
  • 3. Skiva purjon och repa av och finhacka grönkålsbladen.
  • 4. Finhacka bladsellerin.
  • 5. Fräs gul lök, morot, bladselleri och rotpersilja i smör eller olja.
  • 6. Fyll på med resten av grönsakerna och buljongtärningen och fräs en stund utan att det får färg.
  • 7. Häll på 1,5 liter vatten och låt puttra i 15 minuter.
  • 8. Vid servering, häll en rå äggula i varje soppskål, häll på soppan och blanda runt. Soppan reds och får en rund, fin smak.