Ingredienser
2 morötter
15 cm purjolök
1 rotpersilja
2 stjälkar bladselleri
4 potatisar
1 gul lök
2 grönkålsblad
2 grönsaksbuljongtärningar
Salt, peppar
4 äggulor
2 msk rapsolja
1,5 liter vatten
Gör så här
1.
Skala och hacka morot, rotpersilja och potatis i tärningar.
2.
Skala och finhacka gul lök.
3.
Skiva purjon och repa av och finhacka grönkålsbladen.
4.
Finhacka bladsellerin.
5.
Fräs gul lök, morot, bladselleri och rotpersilja i smör eller olja.
6.
Fyll på med resten av grönsakerna och buljongtärningen och fräs en stund utan att det får färg.
7.
Häll på 1,5 liter vatten och låt puttra i 15 minuter.
8.
Vid servering, häll en rå äggula i varje soppskål, häll på soppan och blanda runt. Soppan reds och får en rund, fin smak.