Ugnsbakade nackor med apelsin och hasselnötskrisp

_28a3518

Ingredienser

  • 8-10 palsternackor
  • smör
  • 100 gram hasselnötter
  • 1 kruka persilja
  • 1 apelsin, helst ekologisk
  • 3 msk raps- eller olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • Gör så här

  • 1. Sätt ugnen på 200°. Skala palsternackorna och lägg dem i en ugnssäker form. Klicka på lite smör, salta och peppra. Stek nackorna i ugnen 20 minuter.
  • 2. Ta ut formen, grovhacka nötterna och strö dem över palsternackorna och stek ytterligare i ugnen 5-10 minuter.
  • 3. Grovhacka persiljan. Skölj och riv skalet av halva apelsinen, pressa ur saften, blanda det med olja och lite salt. Strö över persiljan och ringla över dressingen.
  • 4. Mal över lite svartpeppar. Servera palsternackorna till färsbiffar av nöt eller vilt tillsammans med en sallad eller med blandade bönor och potatismos.