Sommarmat: Tonfisksallad med sriracha

Med den sköna sommarvärmen tar vi det lätt med fräscha sallader. Perfekt att frossa i svenska saftiga grönsaker som gurka, tomat och nyskördade sallatssorter. Ringla över god majonnäs och lite srirachasås. Mums!

Ingredienser

  • 2 burkar tonfisk, msc-märkt
  • 3 salladslökar eller 1 knippe gräslök
  • 4 tomater
  • 1 gurka
  • 1 msk ljus vinäger
  • 1 msk olivolja
  • ev lite kapris
  • god majonnäs
  • srirachasås
  • hjärtsallat, nouvellesallat eller isbergssallat, välj svensk nyskördad
  • Gör så här

  • 1. Skölj sallaten och lägg ut bladen på ett serveringsfat eller bricka.
  • 2. Häll av spadet från tonfisken, lägg den i skål.
  • 3. Strimla löken, tärna tomater och gurka.
  • 4. Blanda grönsaker, tonfisk, vinäger, olja och ev kapris.
  • 5. Fördela salladen i sallatsbladen, ringla eller klicka på majonnäs och lite försiktigt med den starka srirachasåsen.