Syrisk sallad med mynta

En perfekt sommarsallad när allt det gröna är nyskördat och extra näringsrikt. En sallad med dressing förbättrar näringsupptaget av måltiden och ger den ett lägre och bättre GI-värde.

Ingredienser

  • I kruka romansallat
  • 1 isbergssallat
  • 1 kruka mynta
  • 1 knippe persilja
  • 1 stor gurka
  • 1 citron
  • 4 msk olivolja
  • flingsalt
  • 3 pitabröd
  • 1 paket fetaost
  • 2 msk olivolja
  • färsk oregano
  • Gör så här

  • 1. Skölj sallader och örter väl i kallt vatten. Får de ligga en stund i kallt vatten blir de extra krispiga. Låt rinna av väl.
  • 2. Bryt salladen i bitar, strimla mynta och persilja och skär gurkan i bitar. Pressa över citron, ringla över olja och strö på flingsalt.
  • 3. Skär pitabröden i trekanter. Mosa fetaosten med olivolja, blanda med hackad oregano och fyll pitabröden med osten.
  • 4. Stek dem i olivolja och lägg dem på salladen.