Stroganoff på rotselleri

Krämig stroganoff med rotselleri smakar gott till ris eller pasta.

Rotsellerin är fyllig i smaken när den tillagas och detta blir en supergod vardagsmiddag tillsamman med ris, svart ris är extra snyggt till, eller pasta. Finhackad persilja är gott att strö över liksom lite finriven västerbottensost. Receptet är lagom till två personer.

Ingredienser

  • 200 g rotselleri
  • 1 gul lök
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 1 1/2 msk tomatpuré
  • 2 tsk senap
  • 2 msk olja
  • 2 krm paprikapulver
  • 1 msk soja
  • 2 krm salt och 1 krm svartpeppar
  • Gör så här

  • 1. Skala och skär rotsellerin i smala stavar. Skala och strimla lök och vitlök.
  • 2. Stek rotselleri, lök och vitlök i oljan några minuter. Rör ner tomatpurén och låt den steka med en stund.
  • 3. Tillsätt grädde och senap. Krydda med paprikapulver, soja, salt och peppar. Låt koka ca 5 min.