Sparris med krämig mozzarella

Sparris med krämig mozzarella

Ingredienser

  • 1 knippe sparris
  • 1 buffelmozzarella
  • 3 msk olivolja
  • 3–4 kvistar basilika
  • några valnötskärnor
  • flingsalt
  • svartpeppar
  • citronklyfta
  • Gör så här

  • 1. Bryt av den nedre delen av stjälken och kasta. Dela sparrisen på mitten. Koka stjälkarna utan knoppar i saltat vatten ett par minuter, lägg i delen med knopp och koka ytterligare ett par minuter. Häll av vattnet och fördela på tallrikar.
  • 2. Bryt mozzarellan i två bitar och lägg bredvid sparrisen.
  • 3. Mixa oljan med basilikablad och lite salt. Ringla basilikaoljan över sparris och mozzarella.
  • 4. Mal över svartpeppar, strö över lite flinsalt och valnötskärnor. Servera ev med en citronklyfta.