Sommarsallad med betor och broccoli

En prefekt lunchsallad att bjuda på mitt i sommaren när skörden är i gång av svenskodlade frilandsgrönsaker som gulbetor och broccoli.

Ingredienser

  • 2 stånd broccoli
  • 6-8 gulbetor eller polkabetor
  • 1/2 minivattenmelon
  • 250 gram fetaost
  • 1 dl pumpakärnor
  • saften av 1/2 citron
  • 4 msk olivolja
  • flingsalt
  • Gör så här

  • 1. Koka och skala betorna.
  • 2. Skär broccolins stammar i skivor och stek dem några minuter i olivolja. Tillsätt buketterna och fortsätt steka till broccolin är halvmjuk. Salta lätt.
  • 3. Skala och skär melonen i bitar. Rosta pumpakärnorna lätt i en stekpanna.
  • 4. Varva betor, broccoli och melon i en vid skål eller på ett fat.
  • 5. Smula över fetaosten, strö på pumpakärnorna, pressa över citron och ringla över olivolja. Strö på flingsalt.