Ingredienser
200 g getost
4 st skivor grovt rågbröd
1 ask sköljda snoppade jordgubbar
1 st skalad gurka
1 bunt salladslök
1 kruka mynta
1 kruka gräslök
1 kruka körvel
1 kruka krispsallat
1 huvud bladsallat
½ dl kallpressad rapsolja
2 msk äppelcidervinäger
1 msk honung
flingsalt och nymald svartpeppar
naturell rapsolja till stekning av krutonger
Gör så här
1.
Skär bort eventuella kanter på rågbrödet och tärna till ca 1×1 cm kuber (krutonger). Stek gyllene i panna i lite naturell rapsolja. Låt svalna på hushållspapper.
2.
Gör en dressing genom att blanda honung, äppelcidervinäger och kallpressad rapsolja.
3.
Dela jordgubbarna, skär bort kärnhuset på gurkan och skär i grova asymmetriska bitar.
4.
Strimla salladslöken, plocka bladen på myntan och skär gräslöken i stavar.
5.
ryt sallaten i grova bitar och smula getosten grovt.
6.
Blanda nu försiktigt alla grönsaker, örter och jordgubbar i en stor skål, droppa på olja och strö på krutonger och getost.
7.
Salta, peppra och servera på en gång.