Rotfruktslasagne

Ingredienser

  • 1 förp färska lasagneplattor
  • 2 gula lökar
  • 1 bit rotselleri, 200 g
  • morötter, 400 g
  • palsternacka, 200 g
  • 2 msk olja, gärna olivolja
  • 1 dl röda linser
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 dl vatten
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk buljongpulver eller 2 msk sojasås.
  • kapris och pumpafrön
  • salt och nymalen svartpeppar.
  • 3 dl riven ost, t ex svecia eller prästost
  • 1 burk, 250 g, creme fraiche
  • Gör så här

  • 1. Sätt ugnen på 200°
  • 2. Skala och tärna lök, rotselleri, morot och palsternacka.
  • 3. Fräs grönsakerna på medelvärme i olja några minuter. Tillsätt linser, krossade tomater och vatten. Pressa ner vitlök och rör i buljong.
  • 4. Låt rotfruktsröran puttra ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  • 5. Varva röran med lasagneplattor och riven ost.
  • 6. Bred över creme fraiche och grädda lasagnen ca 30 minuter.
  • 7.