Ingredienser
1 förp färska lasagneplattor
2 gula lökar
1 bit rotselleri, 200 g
morötter, 400 g
palsternacka, 200 g
2 msk olja, gärna olivolja
1 dl röda linser
1 burk krossade tomater
1 dl vatten
2 vitlöksklyftor
1 tsk buljongpulver eller 2 msk sojasås.
kapris och pumpafrön
salt och nymalen svartpeppar.
3 dl riven ost, t ex svecia eller prästost
1 burk, 250 g, creme fraiche
Gör så här
1.
Sätt ugnen på 200°
2.
Skala och tärna lök, rotselleri, morot och palsternacka.
3.
Fräs grönsakerna på medelvärme i olja några minuter. Tillsätt linser, krossade tomater och vatten. Pressa ner vitlök och rör i buljong.
4.
Låt rotfruktsröran puttra ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
5.
Varva röran med lasagneplattor och riven ost.
6.
Bred över creme fraiche och grädda lasagnen ca 30 minuter.
7.