Nu behöver vi stärka oss med bra mat som ger energi och stöttar immunförsvaret.
Tänk att vi fortfarande har superfina grönsaker i form av rotfrukter, kål och lök från nära odlingar runt om i vårt land så det är bara att fylla kylen. Finns det bra råvaror hemma behöver de användas och det blir naturligt en grönsaksmåltid som grund. Bestäm dig för att utöka den dagliga grönsaksrepertoaren med en eller flera grönsaker, rödbeta till exempel. Det kan verkligen bli nya spännande måltider om du letar upp de så här års ganska oansenliga rotfrukterna i grönsakskylen. Lägg till någon färsk grönt ört som pricken över i. Receptet på de här goda rödbetsbiffarna hittade vi hos Arla. Har du väl skalat och rivit rödbetorna så är det bara att blanda ihop med ägg och lite majsstärkelse. Klicka i smeten i stekpanna med smör i och forma till små plättar med hjälp av en gaffel.Stek fem minuter på var sida. Servera rödbetsbiffarna med kokta svarta linser, grönsallad, gurka och den goda getostcremen eller fetaost och lite grekisk yoghurt. Klipp över färsk rosmarin.