Råkostsallad

Råkostsallad

Godaste råkostsalladen gör du med vitkål, morot, äpple och kålrabbi.

Ingredienser

  • 2 dl riven vitkål
  • 1 kålrabbi (stor som ett äpple)
  • 1 morot
  • 1 äpple
  • en hand full valnötter
  • 4 msk raps- eller olivolja
  • 2 msk äppelcidervinöger
  • 2 tsk Dijonsenap
  • salt, svartpeppar och vitpeppar efter smak
  • persilja
  • Gör så här

  • 1. Skala kålrabbi, morot och äpple och riv grovt på rivjärn. Riv även vitkålen och blanda ner allt i en skål.
  • 2. Vispa ihop olja, vinäger, kryddor och senap med en gaffel.
  • 3. Vänd runt vinägretten i salladen och toppa med valnötter och persilja.
  • 4. Vill man ha salladen mindre saftig kan man krama ur äpple och kålrabbi.