Start
Tips & Inspiration
Frukt och Grönsaker
Blommor och trädgård
Recept
Om oss
Start
Tips & Inspiration
Frukt, Bär & Grönsaker
Blommor & trädgård
Recept
Om oss
SÖK
toggle menu
Råkostsallad
Råkostsallad
Godaste råkostsalladen gör du med vitkål, morot, äpple och kålrabbi.
Ingredienser
2 dl riven vitkål
1 kålrabbi (stor som ett äpple)
1 morot
1 äpple
en hand full valnötter
4 msk raps- eller olivolja
2 msk äppelcidervinöger
2 tsk Dijonsenap
salt, svartpeppar och vitpeppar efter smak
persilja
Gör så här
1.
Skala kålrabbi, morot och äpple och riv grovt på rivjärn. Riv även vitkålen och blanda ner allt i en skål.
2.
Vispa ihop olja, vinäger, kryddor och senap med en gaffel.
3.
Vänd runt vinägretten i salladen och toppa med valnötter och persilja.
4.
Vill man ha salladen mindre saftig kan man krama ur äpple och kålrabbi.