Råkostsallad med sting

Pepparrotskrämen sätter fin smak på salladen.

Lyft vardagshjältarna morot och vitkål till en ny nivå med pepparrot.

Ingredienser

  • 800 g vitkål
  • 10 cm finhackad purjolök
  • 2 morötter
  • 1 bit pepparrot
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 msk dijonsenap
  • 1-2 msk äppelcidervinäger eller en halv pressad citron
  • salt och peppar
  • Gör så här

  • 1. Riv kål och morot på rivjärnets grova sida. Finhacka purjolök.
  • 2. Skala och riv pepparroten fint. Blanda majonnäs, crème fraiche, senap, vinäger och kryddor..
  • 3. Tillsätt den rivna pepparroten och smaksätt efter eget tycke och smak.
  • 4. Blanda såsen med de rivna grönsakerna och servera.