Färga och smaksätt pannkakan med spenat så känns den både matigare och nyttigare. Fyll sedan rullen med en krämig mousse av varmrökt lax och pepparrot.
Ingredienser
Spenatpannkaka
20 g smör
150 g vetemjöl (2 ½ dl)
½ tsk salt
600 g mjölk (6 dl)
165 g ägg (ca 3 st)
70 g babyspenat (1 påse)
Gör så här
1.
Sätt ugnen på 175 grader varmluft (200 grader vanlig ugn). Smält smöret.
2.
Vispa ihop mjöl, salt och hälften av mjölken.
3.
Tillsätt resten av mjölken, äggen, det smälta smöret och spenaten. Mixa med stavmixer till en slät grön smet.
4.
Klä en långpanna, 30 × 40 cm, med bakplåtspapper och häll smeten i den.
5.
Grädda pannkakan i 30–35 minuter (den sväller upp men sjunker när du tar ut den).
6.
Låt pannkakan svalna helt.
Ingredienser
300 g varmrökt lax
125 g färskost
15 g riven färsk pepparrot (2 msk)
60 g fint hackad dill (2 dl)
½ finhackad rödlök
30 g majonnäs (2 msk)
200 g crème fraiche (2 dl)
salt och svartpeppar
Gör så här
1.
Lägg alla ingredienser, utom crème fraiche, i en bunke och vispa med elvisp tills det har gått ihop.
2.
Vispa crème fraichen fluffig och vänd ner den i moussen. Smaka av med salt och peppar.
3.
Bred ut moussen på pannkakan och rulla ihop den hårt från kortsidan. Rulla in tårtan i bakplåtspapperet och låt den sätta sig i kylskåpet i minst ett par timmar.
4.
Skiva sedan upp tårtan och servera.