Panerad selleri med smält lök och citroncrème

_28a3514

Ingredienser

  • 1 rotselleri
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 ägg
  • 1 dl pankoströ
  • 2 gula lökar
  • smör och olja till stekning
  • 1 tsk honung
  • salt och svartpeppar
  • 6–7 blad grönkål
  • 1–1 1/2 dl frysta lingon
  • 1 burk smetana
  • 1 citron, ekologisk
  • Gör så här

  • 1. Skär rotsellerin ett par centimeter tjocka skivor och skala dem. Vänd dem i lite mjöl, uppvispat ägg och panko eller vanligt ströbröd. Stek skiivorna i smör på medelvärme till sellerin börjar mjukna inuti.
  • 2. Skala och skiva löken. Stek den i smör eller olja på svag värme tills den är riktigt mjuk. Salta lite och rör ner honung.
  • 3. Strimla grönkålsbladen och stek dem i olja tills de mjuknar lätt. Salta.
  • 4. Tvätta citronen och riv skalet. Blanda med smetana och 1 krm salt. Rör ner ett par droppar pressad citron.
  • 5. Servera sellerin med den smälta löken, grönkål, frysta lingon på toppen och smetana vid sidan. Vita och svarta bönor passar fint till om man vill lägga till protein.