Ingredienser
1 rotselleri
2 msk vetemjöl
1 ägg
1 dl pankoströ
2 gula lökar
smör och olja till stekning
1 tsk honung
salt och svartpeppar
6–7 blad grönkål
1–1 1/2 dl frysta lingon
1 burk smetana
1 citron, ekologisk
Gör så här
1.
Skär rotsellerin ett par centimeter tjocka skivor och skala dem. Vänd dem i lite mjöl, uppvispat ägg och panko eller vanligt ströbröd. Stek skiivorna i smör på medelvärme till sellerin börjar mjukna inuti.
2.
Skala och skiva löken. Stek den i smör eller olja på svag värme tills den är riktigt mjuk. Salta lite och rör ner honung.
3.
Strimla grönkålsbladen och stek dem i olja tills de mjuknar lätt. Salta.
4.
Tvätta citronen och riv skalet. Blanda med smetana och 1 krm salt. Rör ner ett par droppar pressad citron.
5.
Servera sellerin med den smälta löken, grönkål, frysta lingon på toppen och smetana vid sidan. Vita och svarta bönor passar fint till om man vill lägga till protein.